Wat is hypnotherapie

Hypnotherapie is een integratieve therapievorm waarbij psychotherapie en trance doelgericht worden ingezet om op bewust én onbewust niveau veranderingen te weeg te brengen.

Trance is een natuurlijke staat van zijn die we dagdagelijks meemaken. In een therapeutische setting wordt trance gebruikt om in contact te komen met het onbewuste omdat deze een schat aan informatie bevat die op bewust niveau niet voor handen is. Het onbewuste omvat alle ervaringen en indrukken die in een leven zijn opgedaan en geeft daarmee onder andere toegang en inzicht in onze overtuigingen, gedragspatronen, triggers, emoties, beweegredenen en loyaliteiten.

Het doel van hypnotherapie is inzicht geven in situaties en eigen handelen, het verwerken van oude pijnen (trauma’s en kindstukken) en het omzetten van belemmerende overtuigingen en patronen naar een helpende en ondersteunende variant.

In mijn praktijk werk ik met diverse technieken zoals: visualisatie, imaginatie, systemische werk, cognitieve gedragstherapie, lichaamswerk, regressie, werken met delen, transactionele analyse en de Live The Connection verbindingsprocessen.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak plannen? Bel of mail me vandaag nog!


  +31 6 53502123

  info@praktijkheelbewust.nl

  Bezoekadres: Bosbes 6, 5708 DA Helmond


KVK 66411408

 

nbvh-logo-wit

rbcz-wit-logo